От една спорна бюлетина зависи евентуалното преразпределяне на мандатите в Общинския съвет в Димитровград. Всичко

...
От една спорна бюлетина зависи евентуалното преразпределяне на мандатите в Общинския съвет в Димитровград.
Всичко
Коментари Харесай

От една бюлетина зависи преразпределянето на мандатите в Общинския съвет в Димитровград

От една спорна бюлетина зависи евентуалното преразпределяне на мандатите в Общинския съвет в Димитровград.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 1117
Това стана ясно по време на съвещанието на Административния съд в Хасково по делото, с което коалиция " България на районите " оспорва резултата от вота за общински съветници в Димитровград.

По делото бе назначена съдебно-статистическа експертиза, която трябваше да откри при наново преброяване броя на действителните и недействителни гласове в пет секции, и дали, в случай че има разминаване с това на секционните комисии, това би се отразило на резултатите от изборите. На обединението бяха нужни три гласа, с цел да доближи общинската изборна квота и да завоюва мандат.

В броенето още два гласа бяха приети за действителни и остана една противоречива бюлетина, за която съществуват различия от страните по отношение на валидността ѝ. Съдът би трябвало да се произнесе в законоустановения 14-дневен период.

Ако бюлетината бъде приета за действителна, трябва да настъпи преразпределение - един мандат на коалиция " Българска социалистическа партия за България " ще бъде трансфериран на " България на районите ".    


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР